Pozivamo vas na 5. Međunarodni kongres nutricionista u Zagrebu

Međunarodni Kongres Nutricionista  već se petu godinu za redom uspješno organizira te s punim pravom dobiva status tradicionalnog kongresa. Ove godine održava se u Zagrebu u terminu od 17. do 19. studenog u Hotelu Panorama. Organizatori Kongresa su Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Hrvatski Zbor Nutricionista i Udruga Nutricionizma Balans uz suradnju s međunarodnim partnerom Slovenskim strukovnim udruženjem nutricionista i dijetetičara te dvama domaća partnera Klinike za dječje bolesti Zagreb i Udruge studenata PROBION sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Do danas je prijavljeno 300tinjak kako domaćih tako i stranih sudionika, a regularne prijave traju do 19. listopada putem web obrasca. Sudjelovanje na Kongresu se boduje od strane 5 komora: Hrvatske psihološke komore, Hrvatske liječničke komore, Komore Hrvatskih zdravstvenih radnika, Hrvatske ljekarničke komore te Hrvatske komore medicinski sestara. Osim komora Kongres podražava 18 zdravstvenih i nezdravstvenih institucija.

Posebnost ovog Kongres je u tome što okuplja ne samo nutricioniste već i stručnjake različitih grana znanosti od medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije do psihologije. Tako će pod krovnom temom „Održiva prehrana kroz sve životne dobi“ Kongres otvoriti niz stručnjaka poput dr. sc. Milke Sokolović, direktorice sektora za prehranu i zdravlje iz Europskog udruženje za informacije o hrani, Davide Arcella iz Odjel za procjenu rizika i znanstvenu potporu iz Europske agencije za sigurnost hrane, dr. Eleonora Dupouy suradnik za sigurnost hrane i zaštitu potrošača pri Regionalnom uredu za Europu i Centralnu Aziju za Organizaciju hrane i poljoprivrede Ujedinjenih Naroda, prof. dr. sc. Mauro Serafini sa Sveučilišta u Teramu te prof. dr. sc. Ole G Mouritsen sa Sveučilište u Kopenhagenu.

Kongres čine 7 raznovrsnih predavačkih sekcija, a osim samostalno prijavljenih predavača sekcije predavanja sadrže i predavanja pozvanih renomiranih stručnjaka iz područja prehrane i srodnih znanosti obzirom na usko područje strukovnog djelovanja. Tako se na popisu predavača nalaze Nicole Erickson, Ms, RD, dijetetičar, dr. sc. Gillian Harris, prof. dr. sc. Sanja Kolaček, dr. med., doc. dr. sc. Josipa Radić, dr. med., Prof. dr. sc. Charlene W. Compher, Zoran Bahtijarević, dr. med., doc. dr. scIrena Barukčić, doc. dr. sc. Irena Keser te dr. sc. Jasmina Ranilović. Osim predavačkih sekcija Kongres ove godine sačinjavaju popodnevne radionice posebno namijenjen studentima te večernje namijenjen za sve sudionike. Svakako tijekom panela provest će se i žustra rasprava pod nazivom „Etiketa prehrambenog marketinga“. Kao i prethodnih godine svi prijavljeni posteri sudjeluju u natječaju te Znanstveni odbor odabire 5 najboljih od kojih sudionici  putem anonimnih anketnih listića odabir jedan koji će osvojiti odlazak na Kongres/edukaciju po želji u 2018. godini u maksimalnom iznosu od 10.000 kn.

Osim znanstveno-poslovnog dijela, program Kongresa bogat je i društvenim događanjima u svrhu međusobnog upoznavanja, razmjene iskustava i stvaranje kontakata za budući rad te ćemo slobodno vrijeme imati ispunjeno interaktivnim eno-gastro eventom, edukativnim izletima, a vrhunac zabave je uvijek tradicionalno druženje na Gala večeri.

Stoga nam je osobita čast pozvati Vas da nam se pridružite na petom po redu Međunarodnom Kongresu Nutricionista!

Organizacijski odbor 5. Međunarodnog Kongresa Nutricionista

 

Nutricionist