O definiciji

Nutricionizam je „mlada“ grana znanosti i kao takva ostavlja puno prostora za istraživačko i edukacijsko djelovanje. Hrana i prehrana čovjekova su svakodnevica i o njoj uvelike ovisi kvaliteta življenja, a točna i znanstvenim dokazima potvrđena informacija, glavni je preduvjet i baza za stvaranje boljeg, kvalitetnijeg života i produktivnijeg poslovanja.

U želji pružanja stručnih usluga u domeni nutricionizma i dijetoterapije, 2011. godine osnovana je Definicija hrane d.o.o., tvrtka koja osmišljava i provodi projekte u cilju poboljšanja informiranosti i znanja, sa svrhom postizanja bolje kvalitete života društva u cjelini.

Da bi se omogućio svakodnevni pristup najnovijim informacijama iz područja nutricionizma, stručni tim tvrtke Definicija hrane plasira najnovija znanstvena saznanja i informacije na portalu Definicija hrane, čiji je cilj putem stručno pisanih i aktualnih znanstvenih novosti te općeobrazovnih članaka originalnih sadržaja s kvalitetnom korisničkom podrškom, postati i dugoročno ostati ogledna hrvatska internetska nutricionistička enciklopedija i portal za popularnu nutricionističku znanost.