Jedinstvena mobilna aplikacija “Bebin kalendar dohrane”

„Kada, kako i što? Naučite sve o namirnicama i jelima za vašu bebu i postanite pravi stručnjak za prehranu vašeg mališana.”

Edukativna mobilna aplikacija, Bebin kalendar dohrane – jedinstvena aplikacija za uvođenje dohrane koja na jednostavan i pregledan način predstavlja preporučen plan uvođenja novih namirnica u djetetovu prehranu u dobi od šest mjeseci do dvije godine života.

Ponosni sponzor jedinstvene aplikacije „Bebin kalendar dohrane“, Hrvatski Telekom osigurava besplatno downloadanje i korištenje aplikacije koja je dostupna svim korisnicima Android pametnih telefona putem Google trgovine, a uskoro će biti dostupna i verzija za iOS operativne sustave.

Aplikacija sadrži osobne iskaznice namirnica – informacije o nutritivnom sastavu, sezoni, zdravstveno benefitu ali i alergenosti te najboljem načinu pripreme za više od 150 različitih namirnica.

Tablični prikaz svih namirnica u sklopu kalendara dohrane nudi informaciju o tome kad bi dijete moglo biti spremno za isprobavanje novih okusa, boja i tekstura a aplikacija će se nadograđivati i za kasnije uzraste.

Uz to, dostupan  je niz jednostavnih recepata za pripremu ukusnih žitnih, voćnih, povrtnih, mliječnih, mesnih i ribljih kašica i jela te zdravih grickalica i sokova u preko 150 recepata za neiscrpnu kulinarsku inspiraciju.

Osobitost aplikacije je i njena mogućnost personalizacije: upisom imena, datuma rođenja i spola djeteta aplikacija se pretvara u osobni kalendar dohrane djeteta koji će sadržavati omiljene namirnice i recepte u bebinoj listi favorita. Tražilicom se mogu filtrirati  skupine namirnica prema dobi djeteta ali i prema bebinom semaforu i reakcijama djeteta na određene namirnice i jela.

„Korištenjem aplikacije roditelji se educiraju o dohrani kroz jednostavan i slikovit pristup te osvještavaju važnost raznolike prehrane i zastupljenosti različitih skupina namirnica u prehrani svoje djece. Na taj način se pravilno uvodi dohrana, te se dijete ući na nove arome, okuse i teksture te se osigurava pravilan rast i razvoj kroz balansiranu i pravilnu prehranu adekvatnu dobi i usađivanje pravilnih prehrambenih obrazaca za čitav život.“

 

Nutricionist