Jedinstvena mobilna aplikacija “Bebin kalendar dohrane”

„Kada, kako i što? Naučite sve o namirnicama i jelima za vašu bebu i postanite pravi stručnjak za prehranu vašeg mališana.”

Edukativna mobilna aplikacija, Bebin kalendar dohrane – jedinstvena aplikacija za uvođenje dohrane koja na jednostavan i pregledan način predstavlja preporučen plan uvođenja novih namirnica u djetetovu prehranu u dobi od šest mjeseci do dvije godine života.

Ponosni partner jedinstvene aplikacije „Bebin kalendar dohrane“, Pampers Hrvatska osigurava besplatno korištenje aplikacije koja je upisom jedinstvenog koda dostupna svim korisnicima Android pametnih telefona putem Google trgovine,  i verzija za iOS operativne sustave putem App Store-a.

Aplikacija sadrži osobne iskaznice namirnica – informacije o nutritivnom sastavu, sezoni, zdravstveno benefitu ali i alergenosti te najboljem načinu pripreme za više od 150 različitih namirnica.

Tablični prikaz svih namirnica u sklopu kalendara dohrane nudi informaciju o tome kad bi dijete moglo biti spremno za isprobavanje novih okusa, boja i tekstura a aplikacija će se nadograđivati i za kasnije uzraste.

Uz to, dostupan  je niz jednostavnih recepata za pripremu ukusnih žitnih, voćnih, povrtnih, mliječnih, mesnih i ribljih kašica i jela te zdravih grickalica i sokova u preko 150 recepata za neiscrpnu kulinarsku inspiraciju.

Osobitost aplikacije je i njena mogućnost personalizacije: upisom imena, datuma rođenja i spola djeteta aplikacija se pretvara u osobni kalendar dohrane djeteta koji će sadržavati omiljene namirnice i recepte u bebinoj listi favorita. Tražilicom se mogu filtrirati  skupine namirnica prema dobi djeteta ali i prema bebinom semaforu i reakcijama djeteta na određene namirnice i jela.

„Korištenjem aplikacije roditelji se educiraju o dohrani kroz jednostavan i slikovit pristup te osvještavaju važnost raznolike prehrane i zastupljenosti različitih skupina namirnica u prehrani svoje djece. Na taj način se pravilno uvodi dohrana, te se dijete ući na nove arome, okuse i teksture te se osigurava pravilan rast i razvoj kroz balansiranu i pravilnu prehranu adekvatnu dobi i usađivanje pravilnih prehrambenih obrazaca za čitav život.“

 

Nutricionist