Uvjeti korištenja

Domena www.definicijahrane.svinaweb.hr vlasništvo je tvrtke Definicija hrane d.o.o.

Naglašavamo da se korištenjem ove web stranice, primjenjuju sva dalje navedena pravila i opći uvjeti korištenja te svi važeći zakoni u RH.

Da bi se omogućio svakodnevni i cjelodnevni pristup najnovijim informacijama iz područja nutricionizma, stručni tim tvrtke Definicija hrane d.o.o. plasira najnovija znanstvena saznanja i informacije na portalu definicijahrane.hr, čiji je cilj putem stručno pisanih i aktualnih znanstvenih novosti te općeobrazovnih članaka originalnih sadržaja s kvalitetnom korisničkom podrškom postati i dugoročno ostati ogledna hrvatska internetska nutricionistička enciklopedija i portal za popularnu nutritionističku znanost.

Definicija hrane d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti sadržaj općih uvjeta korištenja i nije odgovoran ni za kakve moguće posljedice uzrokovane promjenama. Promjene općih uvjeta korištenja stupaju na snagu objavljivanjem na web portalu definicijahrane.hr, a ponovnim korištenjem navedene stranice smatra se da je korisnik prihvatio izmjene.

Uvjeti korištenja i autorska prava

Opći uvjeti korištenja

Sadržaj internetskog portala definicijahrane.hr korisniku služi isključivo za osobnu uporabu te ga koristi na vlastitu odgovornost. Zabranjuje bilo kakvo korištenje kojim se neposredno ili posredno krši bilo koji važeći zakon ili pravni propis koji je na snazi u Republici Hrvatskoj, kao i dobri običaji.

Definicija hrane  d.o.o. i definicijahrane.hr zadržavaju pravo izmjene dijela i cjelog sadržaja objavljenog na ovom Internet portalu te neće biti odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Informacije koje se objavljuju na portalu definicijahrane.hr dolaze iz različitih izvora i to najvećim dijelom znanstvenih časopisa. Za moguće posljedice zloupotrebe objavljenog sadržaja nisu odgovorni: znanstveni časopisi, citirani pojedinci ni autori članaka.

Autorska prva

Definicija hrane d.o.o. zadržava sva autorska prava na cijelokupni objavljeni sadržaj na Internetskom portalu definicijahrane.svinaweb.hr.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Internetskom portalu definicijahrane.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati niti na ikakav način koristiti u komercijalne svrhe ukoliko ne postoji jasno pisano dopuštenje tvrtke Definicija hrane d.o.o., odnosno sadržaj se ne smije koristiti da na bilo koji način šteti tvrtki Definicija hrene d.o.o. i portalu definicijahrane.hr ili nekoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti za osobnu i nekomercijalnu upotrebu samo uz oznaku „Copyright (c) 2011, Definicija hrane d.o.o., sva prava pridržana“. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenog na definicijahrane.hr. bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava tvrtke Definicija hrane d.o.o. čime ista zadržava pravo na naknadu štete sudskim putem te zaštitu svojih prava.

Oglasni prostor

Oglasi na portalu definicijahrane.hr su oni kojima je ista dala dozvolu za oglašavanje te su autorsko vlasništvo oglašivača. Informacije iz navedenih oglasa bit će dostupne korisnicima portala definicijahrane.hr. na samoj Internetskoj stranici definicijahrane.hr. ili na drugim Internet stranicama povezanim sa oglašivačem ili portalom definicijahrane.hr. Definicija hrane d.o.o. ne odgovara za sadržaj oglasa i sadržaje objavljene na povezanim stranicama.

Zdravstvene tvrdnje i korisnici

Cijelokupni sadržaj, koji podrazumijeva sve informacije i savjete, objavljen na Internet portalu definicijahrane.hr koristiti se na vlastitu odgovornost te služi isključivo u informativne svrhe što znači da se iste ne mogu smatrati zamjenom za individualan i profesionalan liječnički ili nutricionistički savjet, dijagnozu ili terapiju.

Neovisno o sadržaju Internet portala definicijahrane.hr, ako sumnjate na postojanje bolesti i/ili nekog stanja zatražite savjet liječnika i/ili nutricionista, a njihov savjet nikada ne zanemarujte zbog informacija koje ste pročitali na ovom portalu.

E-mail pitanja korisnika i objavljeni odgovori educiranih stručnjaka na Internet portalu definicijahrane.hr služe isključivo u informativne svrhe i nisu zamjena za dijagnozu, terapiju ili savjet liječnika i/ili nutricionista.

Definicijahrane.hr ima pravo bez prethodne najave, odbiti postaviti ili ukloniti bilo koji sadržaj koji su korisnici postavili, a za koji smatra da nije primjeren.

Da bi zaštitili djecu od zloupotrebe informacija, pozivamo roditelje da djeci koja su mlađa od 12 godina ograniče pristup ovome Internet portalu ili dozvole korištenje uz njihov nadzor.

Tvrtka Definicija hrane d.o.o. može pohraniti osobne podatke (ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa) samo ako iste korisnik Internetskog portala definicihahrane.hr. dobrovoljno ustupi. Ove podatke Definicija hrane d.o.o. koristiti će isključivo u svrhu unapređenja usluge.  Definicija hrane d.o.o. se obvezuje da će poštivati anonimnost korisnika Internetskog portala definicihahrane.hr.